Od dyskontu do e-commerce – nowe wyzwania dla transportu żywności

Wywiad

– Wzrost spożycia żywności, zwłaszcza w dynamicznie rozwijającym się w Europie segmencie dyskontów, kształtuje na nowo zarówno handel detaliczny, jak i logistykę. Sklepy poszerzają asortyment i działalność, aby sprostać popytowi, podczas gdy sieci transportowe muszą radzić sobie z obsługą coraz większych wolumenów i coraz częstszych dostaw, co jest ważne szczególnie w przypadku produktów łatwo psujących się – podkreśla w rozmowie z Januszem Mincewiczem Angel Kalinov, dyrektor spedycji  w litewskiej firmie GIRTEKA.

Janusz Mincewicz: Chwalicie się bogatym doświadczeniem i kompetencjami w zakresie dostaw towarów wrażliwych, łatwo się psujących, jak świeża żywność, gwarantujecie, że dotrą na czas i we właściwym stanie. Skąd taka pewność, gwarancja?
Angel Kalinov: Nasza pewność wynika z doświadczenia, know-how profesjonalnego zespołu i dostępu do nowoczesnej infrastruktury. Od blisko 30 lat Girteka specjalizuje się w transporcie drogowym towarów wrażliwych i łatwo psujących się, dlatego doskonale rozumiemy, jak kluczowe dla efektywności i bezpieczeństwa przewozów są także inwestycje w kompetencje zespołu, infrastrukturę, technologie cyfrowe, i dlatego je konsekwentnie wdrażamy. Mamy jedną z najnowocześniejszych flot samochodów ciężarowych i naczep chłodniczych w Europie, a nasze know-how i zasoby pozwalają nam zapewniać najwyższą jakość usług. Teraz naszym kolejnym krokiem jest rozszerzenie możliwości w zakresie dostaw ładunków wrażliwych o współpracę partnerską ze sprawdzonymi i zaufanymi przewoźn...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 wydań magazynu "Nowa Sprzedaż"
  • Dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej
  • Dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych
  • Dostęp do czasopisma w wersji online
  • ...i wiele więcej!

Przypisy